Høstens vakreste eventyr, men først sommer og sol

Vi snakker ofte om vårens eller sommerens vakreste eventyr. Klisjeen kommer gjerne på banen i forbindelse med sol, snøsmelting, blomstring, lyden av sykkelklokker, grilling eller annet som hører årstiden til.

Alt dette er vel og bra, men for veldig mange sjakkspillere, spesielt i Nord-Norge, er det høsten som gjelder. Da går vi inn i den perioden i året der det arrangeres flest sjakkturneringer i vår landsdel. Da skal vi reise land og strand, mellom fjord og fjell for å konkurrere over sjakkbrettet. Selv om det er sjakken som står i sentrum, er turneringene også et sosialt møtepunkt for veldig mange sjakkspillere.

Høstens vakreste eventyr kan man så smått begynne å glede seg til. Smittetallene synker, det vaksineres for fullt og samfunnet åpnes mer og mer opp for hver måned som går. Sortlendingene er som vanlig tidlig ute og har allerede terminfestet sin helgeturnering til slutten av september. Bodø Sjakklag har nylig fulgt opp dette og lagt sin turnering til første uken i november. Narvik- og Tromsøværingene er kjent for å være litt treige, men de kommer nok snart etter. Det samme med Harstad.

Høstens vakreste eventyr ligger an til å bli en realitet, selv om flere av oss tvilte på dette for ikke alt for lenge siden. Da kan vi forhåpentligvis reise land og strand, mellom fjord og fjell for å konkurrere over sjakkbrettet igjen. Og ikke minst være sosiale, med en øl eller to på kveldene sammen med våre sjakkvenner.

Men før den tid, skal vi alle sammen nyte sommeren, med sol, grilling og alt det andre som hører den årstiden til!

På bildet ovenfor ser vi Vladimir Shabalin og Håkon Tonulltre Natvig. De gleder seg stort til å kunne reise og spille sjakk igjen! Foto: Vesterålen Online