På det jevne i Harstad

53 spillere stilte til start under helgens turnering i Harstad, som for første gang ble arrangert som en ren hurtigsjakkturnering. Det ble spilt 11 runder med en tenketid på 25 minutter pluss 10 sekunder tillegg per trekk. Det hele foregikk på Thon Hotel, Harstad.

Ukrainsk seier i den Åpne Gruppen – Jon Fredrik og Martin på 4 og 8 plass.

IM Timofey Galinsky (2223) som til daglig spiller for OSS, gikk til topps i den Åpne Gruppen med 8,5 poeng. Galinsky gikk ubeseiret gjennom turneringen. På andre- og tredjeplass kom Torben Søraas og WGM Olga Dolzhykova. Begge hadde 8 poeng, men Søraas klarte å snike seg foran på kvalitetspoeng.

Jon Fredrik Åsvang kom på en flott 4. plass. Han ledet faktisk hele turneringen før søndagens tre runder, men da måtte han dessverre bite i det sure eplet mot knallsterk motstand. Fjerdeplass var en flott prestasjon av Nordmelas store sønn!

Martin Halsvik Larsen kom på en helt grei 8. plass. Han hadde nok med å være turneringsleder og delaktig arrangør sammen med Stein Jensen fra Harstad. Begge leverte standplass denne helgen og styrte turneringene vel i havn!

Birk Sæther Rostad fra Tromsø vant Gruppe B

Gruppe B ble vunnet av Birk Sæther Rostad. Han scoret hele 9 poeng på 11 runder og var halvpoenget foran Rune Borøy på andreplass. Rostad hadde stang ut i siste runde under FDVhuset Blåbyen Open, men hadde marginene på sin side denne gang da Borøy feilte i siste runde. Steinar Nilsen ble nummer tre med 7,5 poeng.

De andre fra Sortland

Håkon Tonulltre Natvig gjorde en turnering på det jevne. Litt for mange remiser til at det ble pallplass denne gang, men 6,5 poeng og 7. plass er greit. Det ble faktisk kun ett tap på 11 runder, noe som må sies å være godkjent av formannen.

Geirr Alèn Rasmussen fikk en flott opptur denne helgen med 6 poeng og 13. plass. Han spilte solid sjakk, hang med i de fleste partiene og kjempet til seg både ett halvt og helpoeng mot sterkere motstand. Rasmussen ble nest beste fra Sortland i Gruppe B.

Vladimir Shabalin fikk en flott start på turneringen med 2,5 poeng på de tre første rundene. Deretter klarte han det magiske kunststykket å sikre seg de Olympiske Ringer på de fem neste rundene. Heldigvis kom han sterkt tilbake på søndag med tre strake poeng, noe som sikret han en 14. plass.

Aslak Randers-Pehrson er relativt fersk når det kommer til turneringssjakk. Han spilte sin første turnering under Blåbyen i september. Aslak har gjort sine saker bra til nå, men i likhet med andre ferskinger tar det litt tid før man kommer helt inn i det. Uansett, mye flott sjakk av Aslak, som til slutt endte på 26. plass med 3,5 poeng.

Aktuelle lenker: