Sortland Sjakklubb VS GM Pia Cramling

I dag har vi hatt storfint besøk fra det store utland. Stein Jensen fra Harstad SK har kapret GM Pia Cramling (SWE) og hennes ektemann GM Juan Bellon (ESP) for en uke, og i den forbindelse fikk vi den store glede av å spille simultan mot Cramling i dag.

GM Pia Cramling – svensk stormester

Cramling er ikke hvem som helst, hun ble europamester for damer i 2003 og 2010. I 1984 og 1988 ble hun beste 1. bords spiller i olympiaden for Sverige. I 1984 var hun rangert som den beste damespilleren i verden bare 22 år gammel. Cramling ble også Europamester for damer for sitt klubblag Monte Carlo i 2007, 2008, 2010, 2013 og 2015.

I 2015 ble hun i en alder av 52 utslått i semifinalen i verdensmesterskapet for damer. Ingen damespiller har vært i verdenstoppen i en slik alder.

Foto: VOL v/Thor-Ivar Guldberg

Tok ingen sjanser i forhold til koronaviruset

Alle som skulle delta under lørdagens simultan måtte ta hurtigtest i gangen før de fikk adgang til resten av huset. Dette gjaldt også VOLs utsendte journalist og våre gjester. Noen utførte testen selv, mens Martin bisto de som ønsket det.

Alle testet negativt!

Cramling vant i suveren stil

Det ble ingen store overraskelser under kveldens simultan, selv om Cramling måtte gi fra seg ett halvt poeng mot Martin. I det partiet var det faktisk Martin som førte partiet fra start til slutt, og kunne kanskje avgjort det med korrekt spill. Uansett endte det med ulikfargede løpere og likt antall bønder i sluttspillet, noe som oftest ender i remis.

I de andre partiene virket det som hun hadde god kontroll, selv om hun sto ovenfor enkelte utfordringer underveis. Spesielt i partiet mot Stein Jensen sto hun litt dårligere, men som stormestere flest, snudde hun skuta og vant til slutt.

Våre to yngste (Ervin og Andreas) i klubben gjorde sine saker bra. Begge kjempet godt, så det ble ingen walk in the park for Cramling der heller.

Resultater:

Etter endt simultan spilte GM Juan Bellon lynsjakk mot tre stykker om gangen. GM Juan Bellon er spansk mester 5 ganger og stilte sporty opp, selv om det kanskje ble i det tøffeste laget for den spanske stormesteren.

Vi takker for besøket og ønsker dere en fortsatt fin sjakk-ferie i Nord-Norge! Takk også til Stein Jensen som fikk i stand dette.

Aktuelle lenker:

Artikkel hos VOL+sak
Bilder fra kvelden
Video fra kvelden