Tromsøsjakken NGP 2021

Tromsøsjakken NGP ble spilt 03-05. september i klubblokalene til Tromsø Sjakklubb, som også var arrangør for helgen. Det var totalt 31 spillere på startstreken og det ble spilt 5 runder klassisk sjakk. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2021-2022.

I A-gruppen tok Per Fredrik Holand en litt overraskende turneringsseier foran FM Gunnar Lund, begge med 4 poeng. Sistnevnte gikk på en liten smell i første runde og ble av den grunn henvist til andreplass på kvalitetspoeng. Torbjørn Valvåg tok en fortjent tredjeplass med 3½ poeng. Valvåg kjempet i teten gjennom hele turneringen, men tapte siste runde mot Holand.

Også i B-gruppen måtte det kvalitetspoeng til for å skille mellom første og andreplass. Jakob Asbjørnsen hadde best kvalitetspoeng og gikk til topps foran Håvard Eriksen Bech, begge med 4 poeng.

C-gruppen ble vunnet av Oscar Jakob Nergård, som vant alle sine fem partier. Henrik Marienborg Strøm på andreplass endte halvannet poeng bak vinneren.

Aktuelle lenker:

Resultatlister hos Turneringsservice
Turneringsrapport på Tromsø SK sine hjemmesider