Det ble en flott sjakkhelg på Sortland

FDVhuset Blåbyen Open 2021 ble arrangert på Sortland, 24. – 26. september med 57 spillere til start. Det ble gjennom helgen spilt 7 runder, herav 3 runder hurtig- og 4 runder langsjakk. I tillegg arrangerte vi et sosial arrangement på lørdagskvelden med hele 35 stykker til bords. Etter middag ble det også gjennomført en uhøytidelig sjakkquiz for de som ønsket det.

IM Mads Vestby-Ellingsen til topps i A-Gruppen

Det var lenge knyttet usikkerhet til om Mads ble til å ta turen nordover for å delta, men kun få dager før turneringsstart ble det bekreftet at han tok turen. Ett meget lurt trekk av Mads, som gikk til topps i A-Gruppen med full pott, 7 av 7 mulige poeng. Han var virkelig i det umulige hjørnet og nedsablet stort sett alle sine motstandere uten alt for store problemer. Vi gratulerer!

Torben Søraas og FM Joachim Solberg ble nummer to og tre med 4,5 poeng og 4 poeng.

Dobbel Harstad foran Tromsø i B-Gruppen

Håvard Eriksen Bech og Jørn Grønvold fra Harstad knivet sammen med Birk Sæther Rostad fra Tromsø om turneringsseieren i siste runde. Det ble jevnt, men det var kometen Håvard som strakk det lengste strået, kun kvalitetspoeng foran Jørn til slutt. Begge hadde 5,5 poeng. Birk gjorde en flott innsats og ble nummer tre med 5 poeng.

En lofotværing overrasket stort i C-Gruppen med syv strake pinner

Erlend Teigen Karlsen, også kjent som Ragani123 på Lichess, gikk til topps i C-Gruppen med full pott. Erlend er bosatt i Laukvik i Lofoten, men representerer Offerspill Sjakklubb. Han er nok mer kjent blant internett spillerne på Lichess, der han briljerer med en lynrating på over 2200. Erlend har meldt seg på i Harstad i midten av oktober, der han skal konkurrere mot de beste i den øverste gruppen.

Alf Eivind Ryseth og Bjørn Marienborg Strøm ble nummer to og tre med hhv. 5 og 4 poeng. Begge disse gjorde en fin figur, men klarte ikke helt å komme opp på nivået til gruppe vinneren.

Aktuelle lenker:

Resultatlister
Stor artikkel hos Tromsø Sjakklubb
Alle langsjakkpartiene finnes hos CLONO