Martin til topps i hurtigsjakken. Geirr på en flott 5. plass

Sist gang Tromsø arrangerte turnering, kunne vi lese at ungdommen hadde feid de eldre av brettet og at de var på tur til å ta over hegemoniet. Dette var jo selvsagt skremmende lesning for oss eldre karer, så da var det bære å brette opp ermene, fylle koppen med fersk kaffe og hive seg uti det under gårdagens hurtigsjakkturnering.

Martin Halsvik Larsen til topps

Sortlands store sønn klinket til med 5,5 poeng av 6 mulige og vant gårdagens hurtigsjakkturnering. Selv om hurtigsjakk ikke er noe favorittdisiplin (foretrekker lyn og bullet) for Martin, overbeviste han med sin rutine og raske spill. Kjelldino – alias Kjell Aanes på godt over 60 år tok en flott andreplass med 5 poeng. Martin og Kjell spilte et spennende parti som endte i remis. På tredjeplass kom Evsuld Myagmarsuren (MYS-EVS) med 3,5 poeng. Evsuld er et stort talent som vi nok vil høre mye om de neste årene.

Geirr Alèn Rasmussen på en flott 5. plass

GEIIIIIIIIIRRRRRRRRR!!! Ropte jeg ut da han dessverre rotet bort seieren i vunnet sluttspill mot Ronny Melå (ConstipatedDuck) fra Harstad i første runde. Computeren gir en fordel på nesten 6 dronninger, men med stresset fra klokken tråkket Geirr feil her. Hva ville du gjort? Geirr spilte bonde til h4. Løsning: (Ke5) <- Hold inne venstre museknapp og dra over for løsning. Etter dette partiet spilte Geirr flott sjakk og tok til slutt 3 poeng, noe som holdt til 5. plass mot sterk motstand. Bravissimo!