KM for lag er avlyst – Hybridsjakk?

Neste helgs Kretsmesterskap for lag i Troms og Nordre Nordland er dessverre avlyst. Håpet var der om å få arrangert mesterskapet, men de rigide Covid-19 forskriftene satte en stopper for det. Arrangørklubben Harstad og kretsen har vurdert at det ikke er hensiktsmessig å arrangere mesterskapet fysisk over brettet på et senere tidspunkt.

Hybridsjakk?

Jan Sigmund Berglund fra Tromsø Sjakklubb har luftet ideen om at mesterskapet kan spilles over nett. Han har vært i kontakt med El Presidente i sjakkforbundet, som stiller seg positivt til det. Vi vet fra før av at FIDE tillater denne spilleformen, da flere turneringer med vår verdensener, Magnus Carlsen, har vært spilt på nett.

Tromsø har foreløpig lagt inn et slikt mesterskap i sin kalender den 18. – 20. mars.