Erlend Teigen Karlsen med pallplass under NNM i Alta

I forbindelse med Alta Sjakklubbs 50 års jubileum ble det arrangert Nordnorsk mesterskap på Thon Hotel Alta, i pinsehelga.

IM Mads Vestby-Ellingsen fra Tromsø Sjakklubb tok en knusende seier i mesterklassen og ble kåret til Nordnorsk mester med 6 av 6 mulige. Andreas Esbensen fra Vadsø Sjakklubb slo til med en sterk seier over Pål Røyset fra Tromsø i siste runde. Førstnevnte ble dermed nummer to med 4,5 poeng, mens Pål Røyset ble nummer tre med 3,5 poeng.

Foto: Anniken Vestby | Fra venstre: Erlend, Birk og Sivert.

Erlend Teigen Karlsen tok en flott andreplass i gruppe 1

Laukvikværingen, bosatt i Lofoten, men som representerer Sortland Sjakklubb, gjorde et strålende mesterskap og ble nummer to i gruppe 1. Erlend Teigen Karlsen begynte sent å spille aktiv sjakk i turneringssammenheng, men har lenge vært ivrig på nettet. De siste årene har han funnet veien til brettet og han har overbevist flere ganger med sterke prestasjoner. Under Blåbyen i fjor vant han gruppe C med full score. Denne gang ble det 4,5 av 6 mulige poeng, noe som altså holdt til en flott andreplass i Alta. Birk Sæther Rostad fra Tromsø Sjakklubb tok førsteplassen med 5 poeng av 6, mens Sivert Schanke Tørfoss, også han fra Tromsø, ble nummer tre med 4 poeng.

Foto: Anniken Vestby | Fra venstre: Hans Fredrik, Daniel og Mikkel.

Hjemmeseier til Alta i gruppe 2

Daniel Hoel Andersen fra Alta Sjakklubb tok førsteplass i gruppe 2 med 5 poeng av 6 mulige. Hans Fredrik Esbensen Jr fra Alta Sjakklubb ble nummer to med 4,5 poeng, mens Mikkel Damtoft Solbakken, også han fra Alta, ble nummer tre med 4 poeng.

Aktuelle lenker: