Vel blåst folkens og takk for denne gang!

Helgens turnering på Sortland gikk stort sett smertefritt for seg, selv om Turneringsservice bød på problemer lørdags ettermiddag. Det har vært jubel, sinne, tårer og latter å spore blant helgens deltakere, men heldigvis dro de aller fleste fornøyde hjem etter en flott sjakkhelg i Blåbyen. Vi er blitt ganske så rutinerte på å arrangere turnering, men vi setter selvsagt pris på alle de gode tilbakemeldingene vi får år etter år. Det gjør det i hvert fall lettere for oss å arrangere turnering på nytt igjen. Takk for det!

IM Mads Vestby-Ellingsen vant FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2022

11. utgave av FDVhuset Blåbyen Grand Prix ble altså spilt i helgen med 48 spillere til start fordelt over tre grupper. I Gruppe A ble det favorittseier til IM Mads Vestby-Ellingsen. Han var i en klasse for seg selv og tok 6,5 poeng av 7 mulige. På andre- og tredjeplass kom Pål Nikolai Røyset og Jon Fredrik Åsvang, begge med 5 poeng. De nevnte tre leverte alle en flott turnering og overbeviste med solid spill helgen gjennom. Vi gratulerer!

Gruppe B ble vunnet overbevisende av Sivert Schanche Tørfoss

Turneringens største gruppe ble vunnet av Sivert Schanche Tørfoss. Han leverte en meget sterk turnering og avga kun ett halvt poeng på 7 runder. 6,5 poeng er råsterkt mot mange gamle ringrever som fortsatt vet å hevde seg. På andreplass kom Birk Gulljord med 5 poeng, mens evigunge Skjalg Rafnung kapret tredje og siste pallplass med 4,5 poeng. Tre spillere oppnådde samme poengsummen, men Skjalg snek seg foran de to andre spillerne på kvalitetspoeng.

Gisle Jaran Granmo til topps i Gruppe C

Gisle Jaran Granmo trengte bare et halvt poeng i siste runde med svarte brikker for å vinne Gruppe C med pene 6,5 poeng av 7 mulige. Etter seks strake seire valgte Gisle å sette på håndbrekket i siste runde mot Øyvind Stephansen. Med det halvpoenget i boks sikret han seg turneringsseieren. På andreplass finner vi muligens helgens største overraskelse, i hvert fall for meg. Rannveig Valvåg har tatt over hegemoniet i familien Valvåg! Hun leverte sine saker veldig bra og tok en flott andreplass med 6 poeng. På tredjeplass kom Anders Randers-Pehrson med 4 poeng. Dette var Anders sin første pallplass og den smakte nok meget godt!

Takk for oss!

Vi takker alle som tok turen til Sortland for å delta på nok en sjakkturnering. Vi vet at det er mange der ute som faktisk har deltatt ALLE ganger vi har arrangert turnering. Det synes vi er meget imponerende! Det ble 48 deltakere i år, noe vi kanskje ikke var helt fornøyde med. Vi sikter jo mot stjernene og drømmer om 70 deltakere en vakker gang. Kanskje blir det til neste år? Uansett, takk for oss. Vel blåst!

Aktuelle lenker:

Turneringens hjemmeside
Resultatlister hos Turneringsservice
Live-Partier hos Clono
Bilder på facebook
Rapport hos Tromsø Sjakklubb