GM Simen Agdestein vant helgens turnering i Harstad

Advokatfirmaet FINN Rapid Chess International 2022 ble spilt denne helgen med hele 87 deltakere. Årets turnering, som også var en del av 100 års jubileet til Harstad Sjakklubb, ble alt man kunne ønske seg. Ordføreren i Harstad og to ansatte i Advokatfirmaet FINN åpnet turneringa med taler fra scenen. Deretter fikk de den store ære av utføre første trekk for GM Simen Agdestein på bord 1 og IM Sophie Milliet (FRA) på bord 2.

På lørdagskveld var det storslått bankett med musikk og velkomstdrink, festmiddag og simultansjakk mot Agdestein. Det ble også holdt taler for anledningen og vi fikk innsikt i Harstad Sjakklubb sin klubbhistorie. Turneringsdommerne Martin Halsvik Larsen og Magnus Aanstad loset helgens arrangement trygt i havn uten noen “fadeser” på samvittigheten.

GM Simen Agdestein var i en klasse for seg selv

Ingen over, ingen ved siden av! GM Simen Agdestein var i en klasse for seg selv under helgens turnering i Harstad. Han vant begge rundene på fredagskvelden og fortsatte på samme viset med 6 (!) strake seire på lørdagen. Søndagen startet med seier, men i runde 10 måtte han gi fra seg et halvt poeng mot Monika Machlik. Sterkt av multitalentet fra Tromsø! I ellevte runde ble det nok en seier før han gikk på et litt forsmedelig tap siste runde mot IM Sophie Milliet (FRA).  Vi gratulerer med en flott turneringsseier!

IM Maxim Barth Standford ble nummer to med 9,5 poeng, mens IM Sophie Milliet (FRA) ble nummer tre med 8,5 poeng.

Jon Fredrik Åsvang ble bestemann fra Sortland i Åpen Gruppe

Jon Fredrik Åsvang prøvde seg, men lyktes vel ikke helt i Harstad selv om han ble bestemann fra Sortland. Litt for mange remiser mot spillere rundt midten av feltet gjorde at det ikke ble noe topp 10 plassering denne gang. Jon Fredrik endte til slutt på 18. plass med 6,5 poeng.

Martin Halsvik Larsen lyktes heller ikke, selv om han startet bra med 3 av 4 mulige. Fem strake tap på lørdagen gjorde sitt til at det kun ble en 24 plass med 5,5 poeng. Martin var også med på å arrangere turneringen, noe som nok bidro til at det var lite energi å hente i spillet.

Jonny Fredriksen startet grufullt med kun 0,5 poeng på de fire første rundene. Heldigvis snudde skuta og det ble tre strake seire på de neste rundene. Deretter ble det fire remiser og ett tap, noe som holdt til en grei 27. plass med 5,5 poeng. Jonny fikk med seg 5,4 ratingpoeng hjem til Sortland.

Sebastian Mihai Asan vant Under 1700

Sebastian Mihai Asan fra Skjervøy tok en litt overraskende seier i gruppen for de under 1700 i rating. Han trengte kun remis i siste runde mot Steinar Nilsen for å sikre seg turneringsseieren, noe han også klarte. Sebastian tok sterke 9,5 poeng på 12 runder. Vi gratulerer!

Magnor Pettersen fra Narvik og Ronny Melå fra Harstad ble nummer to og tre. Begge hadde 9,5 poeng, men Magnor snek seg foran på kvalitetspoeng.

Ingen topplasseringer fra Sortland denne gang

På forhånd hadde vi jo forhåpninger om edelt metall i gruppen for de under 1700 i rating, men det ville seg ikke denne gang. Best ble Vladimir Shabalin på 13. plass med 7 poeng. Håkon Tonulltre Natvig endte på 16. plass med 6,5 poeng, mens Aslak Randers-Pehrson, Erlend Madsen og Geirr A Rassmussen endte på hhv. 25, 33 og 39. plass. Det skal nevnes at Aslak gjorde sine saker bedre enn forventet, da han fylte opp kofferten sin med hele 40 nye ratingpoeng. Det lover godt for fortsettelsen!

Aktuelle lenker:

Resultatlister
– Bilder på facebook
Harstad Sjakklubbs hjemmeside
– Artikkel hos Tromsø Sjakklubb