Storfavoritt til topps under Bodø Grand Prix 2022


Bodø Grand Prix 2022 ble spilt helgen 04. – 06. november på Scandic Havet i Bodø med 84 spillere til start. Flotte spilleforhold, beliggenhet og rimelig overnatting har gjort turneringen til en favoritt blant flere. Bodø ligger sentralt med Mo i sør og Tromsø i nord, noe som er med på å tiltrekke seg deltakere fra alle retninger.

IM Mads Vestby-Ellingsen vant i suveren stil

Mads Vestby-Ellingsen vant i suveren stil når han feide all motstand av brettet og vant med 5 av 5 mulige poeng. Full score er sterkt! Mads hadde stort sett god kontroll på motstanderne sine og var vel aldri i reelt trøbbel. Vinneren fra Tromsø Sjakklubb er nå bosatt i Sandefjord sammen med resten av familien, men i likhet med mor (Anniken) har han valgt å representere sjakklubben fra “Nordens Paris”. Vi gratulerer!

Foto: Anniken Vestby

Vår svenske venn på andreplass

Vår svenske venn, Tobias Petterson, tok nok en gang turen over grensen for å spille sjakkturnering i Nord-Norge. Med 4 av 5 mulige poeng sikret han seg andreplassen på kvalitetspoeng foran Andreas Tenold fra Nordstrand. Tobias er bosatt i Glommersträsk, en søvnig landsby med omtrent 300 mennesker i Norrbottens län. Der er det nok ikke alt for mange motstandere å bryne seg på, så da er det fint å komme seg til Norge for å konkurrere.

Foto: Martin Halsvik Larsen

Vi prøvde oss, men lyktes ikke helt

I øverste gruppe spilte Martin Halsvik Larsen og Jon Fredrik Åsvang også. Begge håpet å revansjere seg fra turneringen i Harstad i oktober, men det ble bare nesten. Martin endte på 11. plass med 3 poeng, mens Jon Fredrik ble nummer 15 med 2,5 poeng. Begge slet med å ta poeng mot de med høyest rating, og da blir man litt kasteball mellom topp og bunn på tabellen.

Foto: Martin Halsvik Larsen

Kristoffer Hansen fra Bodø vant Gruppe B

Kristoffer Hansen fra Bodø SL til topps i Gruppe B med 5 av 5 mulige poeng. Kanskje en litt overraskende seier, men desto mer hyggelig. Kurt-Arne Johnsen fra Fauske ble nummer to med 4,5 poeng, mens Thor Olaf Myhre fra Mosjøen ble nummer tre med 4 poeng.

Geirr Alèn Rasmussen var klubbens representant i Gruppe B. Han startet godt med 2 av 3 mulige og tok bl.a. en sterk seier mot Steinar Nilsen (1535) fra Fauske. Dessverre ble søndagen i tøffeste laget og det ble med de 2 poengene. Geirr endte til slutt på en 23. plass.

Foto: Anniken Vestby

Trippel Bodø i Gruppe C

Brage Olsen fra gikk til topps i Gruppe C med 5 av 5 mulige poeng. Han var helpoenget foran Terje Lund og Alexander Førde på hhv. andre- og tredjeplass. Alle tre nevnt representerer arrangørklubben, noe som betyr at det vokser og gror godt i Bodø SL!

Foto: Anniken Vestby

Aktuelle lenker:

– Hjemmesiden til Bodø SL
– Resultatlister
– Live-partier
Bilder fra helgen v/Anniken Vestby