Tromsøsjakken NGP 2023

Tromsø Sjakklubb arrangerte Tromsøsjakken NGP 2023 på Kongsbakken skole 01. – 03. september. Turneringen hadde 34 deltakere og inngår i Norges Grand Prix 2023-24. Det ble spilt fem runder langsjakk med betenkningstid 90 minutter + 30 sek/tillegg.

Tromsø tapetserte pallen i A-gruppen

Det ble trippel Tromsø i A-gruppen, hvor arrangørklubbens FM Gunnar Lund gikk til topps med 4 poeng av 5 mulige. Mathias Lind Schouten tok andreplassen med 3½ poeng foran Birk Sæther Rostad på 3 poeng.

Tromsø gjorde det sterkt i B-gruppen også, men det var Tom Kristian Stavseth fra Vadsø som gikk til topps i gruppa med 4½ poeng. Jacob Sælen Høifødt og Birk Gulljord, begge fra arrangørklubben, ble nummer to og tre med henholdsvis 4 og 3½ poeng.

Erlend Madsen fra Sortland Sjakklubb gjorde en fin figur og endte på 7. plass med 2½ poeng. Det var litt over forventet score, noe som resulterte i ekstra bagasje på hjemturen i form av syv nye ratingpoeng. Bra jobbet, Erlend!

10 x Tromsø i C-gruppen

Sigve Andreas Mikkelsen gikk til topps i C-gruppen. Med sine 4½ poeng var Mikkelsen et halvt poeng foran Bjørn Marienborg Strøm på andreplass. Jonathan Steinnes Åkre tok tredjeplassen med 3½ poeng. Det var totalt 10 deltakere i gruppen, alle fra Tromsø.

Aktuelle lenker:

Tromsø Sjakklubbs hjemmeside
Resultatlister
Clono med live-partier