FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2023 ble en stor suksess

Hele 64 spillere stilte til start under helgens sjakkturnering i Samfunnssalen på Sortland. Det ble spilt 6 runder, herav to hurtig- og fire langsjakkpartier. Vi hadde kantine helgen gjennom og partiene ble sendt live med bruk av Clono. På lørdagskvelden arrangerte vi også bankett med 33 deltakere.

IM Mads Vestby-Ellingsen fra Tromsø vant Gruppe A

For tredje gang gikk IM Mads Vestby-Ellingsen av med turneringsseieren på Sortland. Selv om det ble tap i første runde mot Sortlands store sønn, Martin, var det ingen som kunne hamle opp med mesteren fra Tromsø. Mads vant sine fem resterende partier og gikk dermed til topps med 5 poeng, noe som var et halvt poeng mer enn Mathias Lind Schouten og FM Gunnar Lund på de neste plassene. Dermed ble det trippel Tromsø i Gruppe A!

Kjetil Grjotheim til topps i Gruppe B – Vladimir på tredjeplass

Endelig løsnet det for klubblegen vår, som kunne strekke begge hender i været etter remis i siste runde. Kjetil Grjotheim gikk ubeseiret gjennom helgen og gikk altså helt til topps med 5 poeng. Kjetil representerer Sortland, men er for tiden bosatt i Trøndelag. Robert Jakobsen fra Harstad gjorde også en flott turnering med 5 poeng, men kvalitet skilte kamphanene. Vladimir Shabalin, også han fra Sortland, tok tredjeplass med 4,5 poeng. En solid opptur for Shabalin, som har slitt litt i oppoverbakke de siste turneringene.

Sven Erik O Kristiansen fra Narvik vant Gruppe C

Sven Erik Osmark Kristiansen vant Gruppe C med 5 poeng, til tross for tap i siste runde mot Christian Halvorsen fra Sortland. Christan hadde en flott turnering og tok 4,5 poeng, noe som holdt til andreplass. Alex Berg Olsen, også han fra Sortland, slo virkelig til og ble nummer tre med 4 poeng. Alex er relativ fersk i gamet og deltok på sin aller første sjakkturnering. Imponerende!