NM i lyn- og hurtigsjakk, 12-14. januar i Bergen

Førstkommende fredag reiser Alex og Martin sørover for å delta under Norgesmesterskapet i lyn- og hurtigsjakk som spilles i Bergen. Arrangøren melder om rekord-deltakelse med over 300 spillere påmeldt per nå.

Martin stiller i Gruppe A, og skal konkurrere mot spillere som GM Aryan Tari, GM Jon Ludvig Hammer og GM Simen Agdestein.

Alex er ung og lovende, men ganske fersk i gamet. Han skal konkurrere i Gruppe C, der han vil få gode sjanser til å vinne partier mot andre ungdommer på sin egen alder.

Lynsjakk på fredag

Norgesmesterskapet starter altså fredag med lynsjakk på programmet Det skal spilles totalt 9 runder før det krones en vinner. Betenkningstid er 3 minutter pluss 2 sek/tillegg per trekk.

Hurtigsjakk på lørdag og søndag

Lørdag og søndag skal det spilles hurtigsjakk over 10 runder. Her vil man nok merke at de aller beste stiller sterkere, mye grunnet lengre betenkningstid som nå er 15 min pluss 10 sek/tillegg per trekk.

Andre nordnorske klubber deltar

Det er ikke bare Sortland som er representert fra landsdelen. Harstad, Narvik og Tromsø sender flere spillere til mesterskapet for å delta. Kan vi håpe på en Nord-Norsk medalje i løpet av helgen?

Aktuelle lenker:

Lyn: Påmelding og resultater
Hurtig: Påmelding og resultater
Arrangørens fb-side
– Live-Partier (Hurtigsjakk)