KM for lag 2024 – Harstad 1 til topps på hjemmebane

KM i lagsjakk for Troms og Nordre-Nordland ble spilt 26.-28. januar på Thon Hotel i Harstad. Totalt var det åtte lag med i mesterskapet, to lag hver fra de fire klubbene Tromsø, Sortland, Harstad og Narvik.

Til topps på hjemmebane

Harstad 1 strakk det lengste strået og gikk til topps etter en spennende avslutning på mesterskapet. Vinnerlaget bestående av Johan Pettersen, Håvard Bech, Stein Jensen, Nils J Schjelderup og Pål Mathisen endte til slutt opp med 8 lagpoeng. Det var kun et halvt individuelt poeng foran Tromsø 1 på andreplass. Sortland 1 kjempet også om seieren, men endte på tredjeplass med 7 lagpoeng.

Nevnte tre lag ovenfor er alle kvalifisert til NNM for lag, men det er usikkert om et slikt mesterskap blir avviklet. Tromsø har allerede ytret ønske om at mesterskapet blir arrangert i Harstad. Tiden vil vise!

Sortland 1 på tredjeplass

Førstelaget til Sortland kjempet hele veien om kretsmestertittelen, men det holdt akkurat ikke etter uavgjort 2-2 mot Narvik 1 i siste runde. Laget bestående av Jon Fredrik Åsvang, Martin Halsvik Larsen, Ervin Kavara Berg og Jonny Fredriksen bet godt i fra seg. De feide blant annet vinnerlaget fra Harstad av brettet i fjerde runde.

Martin ble toppscorer i turneringen med 4,5 poeng på fem runder.

Sortland 2 leverte også

Selv om det ikke ble noe topplassering på andrelaget, var det mange gode enkelt-prestasjoner. Håkon Tonulltre Natvig slo blant annet Frank Remman i tredje runde, noe som var overraskende, men desto gledelig. Andre laget bestående av Håkon Tonulltre Natvig, Vladimir Shabalin, Erlend Madsen og Kenneth Berg endte på 6. plass med 4 lagpoeng.

Aktuelle lenker:

Clono med LIVE-partier
Turneringsservice
Harstad SKs artikkel om mesterskapet
Tromsø SKs artikkel om mesterskapet
Bilder på vår FB side