Flott turnering i Bodø! Tromsø-spiller til topps

I helgen ble altså Bodø Grand Prix 2021 spilt på Scandic Havet med hele 98 deltakere til start. Arrangørene hadde nok håpet på tresifret, men det ble altså nesten denne gang. Blir det en tilsvarende turnering til neste år, vil de garantert klare 100 deltakere. Spesielt etter de flotte skussmålene de fikk etter årets turnering. Vi gratulerer Bodø Sjakklag og deres hjelpere med et flott arrangement i Bodø!

GM Benjamin Arvola Notkevich til topps i Gruppe A

Gruppe A ble vunnet av GM Benjamin Arvola Notkevich (Tromsø) foran Aksel Bu Kvaløy (Stavanger) og IM Mads Vestby-Ellingsen (Tromsø) på henholdsvis andre- og tredjeplass. Førsterangerte GM Michael Richter (GER) ble henvist til fjerdeplass, grunnet dårligere kvalitet sammen med flere andre.

Kvaløy, Notkevich og Vestby-Ellingsen.

Det var spenning helt til siste slutt, spesielt etter at Notkevich rotet bort seieren mot Vestby-Ellingsen i fjerde runde. Førstnevnte sto kvalitet over og hadde en fribonde, men etter å ha bukket bort bonden i en gaffel, ble det til slutt remis. Vinneren var også i hardt vær mot Martin Halsvik Larsen (Sortland) i runde to. Halsvik Larsen kunne med korrekt spill sikret seg remis mot stormesteren fra Tromsø, men fikk dessverre hjerneslag i siste og avgjørende trekk, noe som resulterte i ett surt tap.

Martin spilte Sc6+?? Hadde han spilt Sg6+ ville partiet endt i remis.

(Sg6+ Kd7, Sf8+ Kc6, Dc3+ Kb6, Sd7+ – evighetssjakk)

Gruppe B ble vunnet av Samuel Peder Johan Storck Tre uratete på topp i Gruppe C

Samuel Peder Johan Storck (Offerspill) vant Gruppe B på kvalitetspoeng foran Sondre Andreas Pedersen (Mosjøen) på andreplass. Storck og Pedersen spilte innbyrdes remis i siste runde, etter å ha vunnet alle sine foregående partier. Sander Joa (Stavanger) ble nummer tre. Sebastian Lien (Bergens) ble henvist til den sure fjerdeplassen.

Pedersen, Storck og Joa.

Eirik Texe (Bergens) gikk til topps i Gruppe C foran Jakob Sælen Høifødt (Tromsø) og Edvard Kristensen (Bodø) på henholdsvis andre- og tredjeplass. Alle nevnte var uratet før turneringen, noe som viser at det er fullt mulig å hevde seg på et tidlig stadige av sjakkarrieren.

Hvordan gjorde de to herrene fra Sortland det?

Martin spilte i Gruppe A og startet turneringen bra med seier i første runde. Som nevnt ovenfor møtte han stormesteren Benjamin Arvola Notkevich i runde to. Her kunne altså Martin sikret seg remis med korrekt spill. I siste trekk skulle han spilt Sg6+, noe som resulterer i minst evighetssjakk. Dessverre var ikke hodet helt med på slutten og det ble tap etter Sc6. Med 1,5 poeng på de neste rundene ble det en mager poengfangst på 2,5 poeng og 21. plass på resultatlisten.

Her fra runde to. Martin møter stormesteren fra Tromsø.

I Gruppe B spilte Geirr Alèn Rasmussen. En del rusk i maskineriet gjorde at det ikke ble helt den turneringen han hadde håpet på. Det ble med den ene poenget i runde to, noe som resulterte i en kjedelig 37. plass. Vi satser på at begge kommer til hektene igjen og leverer varene ved neste anledning.

Geirr i siste runde mot Åsheim fra Fauske SK.

Aktuelle lenker:

Resultatlister
– Bilder på facebook
DGT LIVE-partier
Artikkel hos Tromsø Sjakklubb