Gunnar Berg Hanssen til topps i Narvik

Rallarsjakken NGP ble spilt på Quality Hotel Grand Royal i Narvik 22-24. april. Turneringen hadde 5 runder langsjakk og inngår i Norges Grand Prix 2021-22. Det var 46 deltakere i tre ratinggrupper.

I A-gruppen gikk Gunnar Berg Hanssen til topps med 4 poeng. Tromsøspilleren var med dette et halvpoeng foran Pål N. Røyset, Kjell Ole Kristensen og Alexander Hart på de neste plassene. Flott å se at evigunge “Kokken” fortsatt hevder seg blant de beste i en alder flere av oss kan bare drømme om.

B-gruppen ble vunnet av Birk Sæther Rostad med 4½ poeng. Sivert Schanche Torfoss ble nummer to med 4 poeng, mens Johnny Hanssen på tredjeplass hadde 3½ poeng.

Eskil Otterbekk Jonsson sørget for at Tromsø Sjakklubb tok førsteplass i alle de tre gruppene i Rallarsjakken. Han gikk til topps med 4½ poeng, et helt poeng foran Gisle Jaran Granmo og Øystein Rostad.

Erlend Teigen Karlsen gjorde en fin figur i B-gruppen

Som eneste deltaker fra Sortland Sjakklubb hadde Erlend mye å bære på sine skuldre. Heldigvis betydde det ikke så mye og han leverte en fin turnering som resulterte i god rating-fangst. Erlend endte på 9 plass i B-gruppen med 2,5 poeng. Han tok med seg 15 ratingpoeng i kofferten og reiste dermed ikke tomhendt hjem.

Foto: Trond Tørfoss

Aktuelle lenker:

Turneringsservice med resultater og tabell
Narvik SKs omtale av Rallarsjakken 2022
Tromsø SKs fyldige reportasje fra turneringen