Favorittseier i Narvik. Ervin på førsteplass i Klasse B

Rallarsjakken NGP 2023 ble spilt 5-7. mai på Hotel Grand Royal Narvik med 50 spillere til start. Det ble spilt 5 runder med tenketid på 90 min pluss 30 sek/tillegg per trekk. Det var syv stykker fra Sortland som reiste sørover for å delta. De rapporterer om en fin helg i Narvik, med mye sjakk og sosiale tilstelninger på kvelden med mat og drikke.

Foto: Trond Tørfoss

GM Johan-Sebastian Christiansen til topps

Som forventet ble det turneringsseier til stormesteren fra Sandefjord i Gruppe A. Johan-Sebastian viste ingen nåde og satte resten av feltet på plass med nøyaktig og klokt spill. Det ble full pott på de fem rundene, noe som var 1,5 poeng mer enn nestemann på lista. Johan-Sebastian er kanskje mest kjent fra VM-sendingene på NRK. I likhet med Magnus Carlsen bruker Johan-Sebastian å delta på VM i lyn- og hurtigsjakk.

Stortalent fra Harstad på andreplass, mens GBH ble nummer tre

Håvard Eriksen Bech har virkelig blomstret de siste par årene. Under helgens turnering ble det tre seire, en remis og kun ett tap. Tapet kom mot ovennevnte turneringsvinner, mens seirene kom mot spillere som Johan Pettersen, Jon Fredrik Åsvang og Tobias Pettersson. Sterkt gjort, og det blir spennende å følge utviklingen til Håvard.

Gunnar Berg Hanssen, eller GBH som han en gang het på Internett Chess Club (ICC), hadde også en flott turnering i Narvik. Det ble som med Håvard, tre seire, en remis og ett tap. 3,5 poeng holdt til en fin-fin tredjeplass. Pål Røyset og Johan Pettersen oppnådde også 3,5 poeng, men grunnet dårligere kvalitet endte disse to herrene rett utenfor pallen.

Martin og Jon Fredrik yppet seg

Martin og Jon Fredrik hang lenge med i toppen, men det ville seg ikke i siste runde. Begge oppnådde 2,5 poeng, noe som er et helt ok sluttresultatet. Martin ble til slutt nummer 8, mens Jon Fredrik ble nummer 13. Martin fikk for øvrig gleden av å spille mot Johan-Sebastian i første runde. Det ble en lang og intens match der stormesteren strakk det lengste strået etter ca 4 timers spill. Du kan se partiet her.

Jonny deltok også i Gruppe A og endte på en 19. plass. Han skulle nok gjerne hatt seg en seier eller to, men det ble med tre remiser denne gang.

Ervin gikk til topps i Klasse B

Gisle Jaran Granmo ble totalvinneren av Gruppe B – Ervin med klasseseier

Gruppe B og C ble slått sammen, noe som gjør det litt mer komplisert når det kommer til turneringsresultatet. Totalseieren gikk til Vadsø Sjakklubb og Gisle Jaran Granmo, selv om han egentlig spilte i Gruppe C. Vinneren var uslåelig og vant 4 strake partier før han tok en stormester remis i siste runde. Med 4,5 poeng var han halvpoenget foran Peng Jing Wang på andreplass. Ervin Kavara Berg fra innerst i bukta på Gullholm (nå bosatt på Sortland), gjorde også en strålende turnering og tok 4 poeng på fem runder. Det holdt til delt andreplass med Peng, men grunnet dårligere kvalitetspoeng ble han henvist til tredjeplass. Ervin ble vinneren av Klasse B da totalvinneren og nummer to egentlig spilte i Klasse C. Ervin har kommet som en virvelvind den siste tiden og med tid og stund vil han nok ta steget opp i øverste gruppe. Ser vi han kanskje allerede der under Blåbyen?

Dom andre fra Sortland

Håkon Tonulltre Natvig spilte en turnering på det jevne og tok 2,5 poeng. Litt for mange remiser gjorde at han kunne kjempe helt i tippen. Med 3 remiser, en seier og ett tap ble det 13. plass denne gang. Sturla Sivertsen deltok på sin første utenbys turnering denne helga. Han spilte greit og fikk opp gode stillinger, men litt for mange feil i de avgjørende øyeblikkene gjorde at det ikke ble den store poengfangsten. Med sine 1,5 poeng holdt det til en 24. plass. Geirr deltok også og kom på en 28. plass. Han måtte dessverre melde forfall i de to siste rundene, noe som selvsagt gikk utover poengfangsten. Vi satser på at han kommer sterkere tilbake ved neste anledning.

Aktuelle lenker:

Resultatlister
Rapport hos Narvik Sjakklubb
Rapport hos Harstad Sjakklubb
Rapport hos Tromsø Sjakklubb
Bilder på facebook
Clono med LIVE-overføringer