Klubbmesterskapet i langsjakk: Runde 3

Martin og Håkon møttes til dyst på førstebordet denne runden. Tradisjonen tro ble det spilt Caro-Cann i åpningen. Martin fikk etter hvert ett lite overtak med press på kongefløyen. Dette resulterte i bondetap for Håkon, men partiet var langt fra ferdigspilt. I etteranalysen viser det seg at formannen kunne forbedret sin stilling med å bytte løper mot springer, men det var kanskje ikke logisk der og da. Håkon måtte til slutt gi opp etter at Martin fikk knabbet til seg et par bønder til, for deretter å bytte av alle offiserene.

På andrebordet endte det i seier til Ervin over Sturla. Ervin med de hvite brikkene tok kontroll fra starten av partiet, fikk opp stillingen han ønsket og presset Sturla til småfeil som resulterte i tap av bønder. Slikt straffer seg og da ble det en grei seier til Ervin.

I fjerde runde møtes Ervin og Martin, til det som sannsynligvis blir den store finalen i klubbmesterskapet. Spennende!

På tredjebordet ble det seier til Svein-Harald over Andreas. Ett spennende parti som kunne gått begge veier, men som Svein-Harald vant til slutt. Rutinen ble kanskje litt avgjørende denne gang, men Andreas spiller bra sjakk og kommer nok sterkere tilbake.

Kenneth og Erlend spilte remis på fjerdebordet. Uvisst hva som skjedde i dette partiet, da disse to startet en time tidligere enn oss andre. Partiet mellom Geirr og Aslak ble virkelig ett jojo-parti. Geirr sto best, rotet bort tårn og Aslak kunne egentlig bare avsluttet partiet med å bytte av brikker. I stedet fikk Geirr flyttet kongen og springere opp i sentrum, og da tråkket dessverre Aslak feil. Det ble til slutt ny dronning på Geirr og seier.

I partiet mellom Alex og Ymer ble det seier til førstnevnte. Dette partiet ble spilt i ettertid og vi har derfor ingen kommentar å komme med. Partiet mellom Serhii og Anton er fortsatt ikke spilt.

Fjerde og nest siste runde spilles tirsdag 23. mai kl. 18.30. Forfall må meldes snarest! Partiet mellom Erlend og Andreas er allerede spilt, og det endte i seier til sistnevnte.

Aktuelle lenker:

Foreløpig resultatliste