Klubbmesterskapet i langsjakk: Runde 4

Dette ble runden som hadde alt man kunne ønske seg. Og en av grunnene til at spillerne har et hat/elsk forhold til spillet. Overraskelsene sto i kø!

Ervin med de hvite brikkene møtte Martin til dyst på bord 1. Det ble en lang og jevn kamp, der pila vippet fram og tilbake mellom kamphanene. Etter hvert får Ervin opp en komplisert stilling, der Martin virkelig må inn i tenkeboksen. Han finner ingen god løsning, selv etter 15 minutter med tenking, trør feil og mister en hel springer. En hoppende glad Ervin kunne strekke begge hender i været da Martin kort stund etterpå gav opp partiet.

En sterk seier til Ervin, som gjør at han troner alene i tet med full pott etter fire runder. Med ett halvt poeng i siste runde er han sikret tittelen!

Preppen gikk inn!

På bord 2 møttes Håkon og Geirr til kamp. Førstnevnte med de hvite brikkene, men som gav ingen fordel denne gang. Geirr hadde tidligere på dagen tatt en sniktitt på partiene til Håkon. Her hadde han funnet ut hvordan han kunne utfordre åpningspillet til Håkon og hvordan han kunne utnytte dette. Selv om det ikke var noe spesiell felle, så hadde altså Geirr god kjennskap til stillingen som kom opp på brettet. I midtspillet taper Håkon offiser, og etter en stund er stillinga såpass dårlig at det er bare å gi opp i stedet for å gå matt. Preppen gikk inn og Geirr tok en kjempeflott seier.

Ungdommen på tur til å ta over hegemoniet? 

Svein-Harald med de hvite brikkene møtte Alex til dyst på bord 3. Førstnevnte som storfavoritt og Alex som underdog. Svein-Harald fløy ut av startblokka og spilte angrepssjakk som bare de i Hognfjorden kan. Han tok raskt kontroll over partiet og sto til klar vinst, men så! I stedet for å avvikle spillet fortsetter Svein-Harald med sine taktiske manøvrer. Plutselig tråkker han feil og overlater overtaket til motstanderen. Alex er selvsagt ikke vanskelig å be og takker selvsagt ja til det. Kort stund etterpå er partiet avgjort og Alex tar sin tredje strake seier. Bravò! Alex spiller sin første klubbturnering med lang betenkningstid, så dette er imponerende.

Berg senior leverer også

Aslak og Kenneth møttes på bord 5 til det som ble et spennende parti. Kenneth med de sorte brikkene forsvarte seg, mens Aslak angrep. I midtspillet begynner de kompliserte utregningene å bre om seg. Her regner Aslak feil og taper hel offiser. Da blir det vanskelig å slå en solid spiller som Kenneth, som kunne innkassere sin andre seier i mesterskapet. Kenneth har etter tapet i første runde tatt 2,5 poeng og ligger på en flott 5. plass!

Dom andre spillerne

Partiet mellom Erlend og Andreas ble spilt i forkant og endte i seier til sistnevnte. Sturla fikk seg en WO seier mot Anton, da sistnevnte ikke dukket opp til runden. Partiet mellom Ymer og Serhii er utsatt til førstkommende mandag.

Siste og femte runde spilles tirsdag 6. juni. Håper at flest mulig kan stille opp denne dagen. Etterpå blir det premieutdeling (premier til alle).

Aktuelle lenker:

Foreløpig resultatliste